Annullata la sentenza, albanese diventa un problema in Italia

image

Annullata la sentenza, albanese diventa un problema in Italia

Nell’agosto del 2011, Ilir Beti è stato coinvolto in un grave incidente sull’A26, con la sua Audi Q7, causando la morte di quattro giovani francesi che viaggiavano con un’auto “Opel Astra”, mentre un quinto è sopravvissuto.

Ilir Beti è stato condannato a 21 anni di carcere con l’accusa di “omicidio”, ma la Corte di Cassazione italiana ha rigettato questa decisione, decidendo così un nuovo processo.

Tale decisione ha causato una tempesta nell’opinione pubblica italiana, occupando le prime pagine dei giornali ed i principali mass media.
Come scrivono i media italiani, BETI, 39 anni, quando accadde l’incidente era ubriaco.
Ora inizierà un nuovo processo e non sono escluse nuove prove.

Anulohet dënimi, shqiptari bëhet çështje në Itali

Bota Sot | 13.03.2015 00:05

Në gusht të vitit 2011, Ilir Beti ishte përfshirë në një aksident të rëndë në autostradën A26 në Trafiori, me Audin e tij Q7, duke shkaktuar vdekjen e 4 të rinjve francezë që ishin duke udhëtuar me një makinë “Opel Astra”, ndërsa një i pestë kishte mbijetuar.

Ilir Beti ishte dënuar me 21 vite burg nën akuzës së “vrasjes me dashje”, por gjykata e Kasacionit në Itali e ka rrëzuar këtë vendim, duke e rikthyer edhe njëherë për rigjykim.

Është pikërisht ky vendim që ka shkaktuar një furtunë në opinionin italian duke zënë edhe faqet e para të gazetavë dhe duke u kthyer në një lajm kryesor për median.

Siç shkruan media italiane, Beti, 39 vjeç aktualisht në kohën e aksidentit ka qenë në gjendje të dehur.

Tani do të fillojë një proces i ri dhe kur pritet të ketë edhe prova të reja.

http://botasot.info/kronike-e-zeze/381234/anulohet-denimi-shqiptari-behet-ceshtje-ne-itali/

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *