Gli automobilisti rumeni, multati per la violazione di norme stradali all’interno dell’Unione europea, riceveranno la multa presso l’indirizzo della Romania, secondo una legge adottata recentemente con il voto finale dei parlamentari. Soferii romani sanc

Gli automobilisti rumeni, multati per la violazione di norme stradali all’interno dell’Unione europea, riceveranno la multa presso l’indirizzo della Romania, secondo una legge adottata recentemente con il voto finale dei parlamentari.

Soferii romani sanctionati pentru incalcarea regulilor de circulatie intr-o tara a Uniunii Europene vor primi amenzile la adresa de domiciliu din Romania, potrivit unui act normativ adoptat recent prin vot final de parlamentari.

Soferii pot fi amendati pentru, excesul de viteza, nefolosirea centurii de siguranta, nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului, conducerea sub influenta alcoolului sau a stupefiantelor.

Daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu se comunica contravenientului in termen de 2 luni de la data aplicarii sanctiunii, atunci executarea sanctiunilor se prescrie.

Proiectul de lege privind unele masuri pentru facilitarea schimbului transfrontalier de informatii referitoare la incalcarile normelor de circulatie care afecteaza siguranta rutiera, a fost adoptat de parlamentari prin vot final.

Proiectul a fost lansat spre consultare publica de catre Ministerul Afacerilor Interne.

Romania are obligatia de a transpune in legislatia nationala Directiva CBE (cross-border exchange), care care ca scop inlesnirea schimbului de informatii intre Romania si celelalte state care au pus in aplicare.

Dintre aceste state nu fac parte Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Irlanda si Regatul Danemarcei.

Schimbul de informatii intre statele membre se realizeaza prin intermediul punctelor nationale de contact, care sunt autorizate sa efectueze cautari automatizate referitoare la date privind vehiculele si date privind…

http://www.ziare.com/articole/ameda+circulatie+ue+domiciliu

 

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *